Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

pidä huolta partaveitsestä


Veitsen käsittely, kuten sen käyttäminenkin, on taitolaji. Partaveitsen pahin vihollinen on ymmärtämätön käyttäjä. Parranajon yhteyteen on hyvä liittää perustoimet, joilla pidät veitsen kunnossa isältä pojalle. Perus periaatteet ovat seuraavat.
  • Käsittele veistä aina varovaisin varmoin ottein.
  • Pidä partaveitsi kuivana.
  • Öljyä tarvittaessa.
  • Säilytä kuivassa ja huoneenlämmössä

Kuivaa veitsi jokaisen ajon jälkeen ja säilytä se kuivassa paikassa. Kosteus ei välttämättä ruostuta veistä, mutta aiheuttaa tummentumia ja vie kiillon. Kylpyhuoneen peilikaappi on usein huono paikka veitselle, koska ilma ei kierrä ja mahdollinen kosteus pääsee puremaan veitseen. Veitselle on hyvä varata erityinen sille tarkoitettu turvallinen säilytyspaikka.

Öljyä veitsi tarpeen mukaan, varsinkin saranapinni on syytä pitää öljyttynä. Yleisimmät kahvamateriaalitkaan eivät mene miksikään öljyämisestä. Sopivaa öljyä on esimerkiksi kameliaöljy. Tipauta tippa öljyä saranapinniin ja hiero osa öljystä terään ja kahvaan.

Veitselle paras säilytyspaikka on kuiva huoneenlämpöinen tila. Elä säilytä veistä esimerkiksi saunassa, sillä kahvat eivät pidä ylimääräisestä lämmöstä, jossa muovit voivat vääntyillä. Itse säilytän veitset aina kuivauksen jälkeen alkuperäisissä koteloissaan, jos sellaiset vain ovat olemassa.

Aina kun suljet veitsen katso, että terä ei pääse osumaan kahvan reunoihin. Vaikka terä keskittyisi suoraan ja kahva olisi moitteeton, varovainen sulkeminen on paikallaan.