Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Parranajovälineiden keräilyä yli 10v.

Nimeni on Uula Väisänen ja olen addikti. Kerään maanisesti partaveitsiä ja on tuo partasuti sekä saippuakokoelmakin paisunut komeaksi. Partaveitsien osalta keräilyä on takana yli 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä tärkeimmät keräilylinjat ovat Heljestrandin MK -veitset, 1800-luvun Sheffieldit ja Japanilaiset länkkäriveitset. Vuosien aikana on tahti vain kiihtynyt ja siitähän tämä kauppakin on alkunsa saanut. Tällä hetkellä veitsikokoelma huitelee muutamien satojen veitsien tienoilla. Kuten jokainen keräilijä, etsin kokoelmaani aina uutta, mutta myös parempia yksilöitä. Pyrin kunnostamaan jokaisen kokoelmani veitsen niin, että ne ovat milloin vain ajokelpoisia. Kunnostettavien veitsien pino on kyllä huolestuttavan suuri, mutta mukaan mahtuu aina jotain mielenkiintoista. Tästä käytännön syystä kokemukseni veitsien kunnostuksesta on kasvattanut taidot ammattimaiseen suuntaan. Uskallan väittää, että Suomesta ei löydy montaakaan kaveria, jonka käsien läpi olisi kulkenut tämä määrä parranajovälineitä.

Myös käytettävissä oleva teroituskalusto on ollut kasvamaan päin. Aiemmin olen teroittanut lähinnä tutuilla ja turvallisilla synteettisillä kivillä, mutta nyt tietotaito on kasvanut myös luonnonkivien osalta sekä teoriassa ja käytännössä. Kai se on luonne kysymys tämäkin, haluan kokeilla ja ymmärtää uusia asioita ja teroittamisen osalta sarkaa on riittänyt. Tällä hetkellä synteettisistä sarjoista käytän eniten Shaptonia ja Besteriä. Luonnonkivistä Japanilaisia kiviä ja Coticule/Thurigian- linjaa.

Viimeisten vuosien aikana keräilyharrastus on siis saanut omia uusia sivujuonteitaan. Keväällä 2015 aloin kirjoittamaan Terävää Terästä -blogia ja nyt sama nimen perii tämä verkkokauppa. Verkkokauppa toimii toistaiseksi olemassa olevan yritykseni alla aputoiminimellä.

Märkäajaminen ja välineiden kysyntä on kasvanut suorastaan eksponentiaalisesti. Näin maailmalla ja myös Suomessa. Joka päivä uudet ihmiset tutustuvat märkäajamiseen, ihastuvat ja rakastuvat. Omalta osaltani haluan olla jakamassa omaa tietoani ja taitoani myös tämän kaupan kautta. Toivottavasti löydät jotain mielenkiintoista!

-Uula

PS. Yhteyden minuun saa myös facebookin Parranajajat -ryhmän kautta. Tarinoin mielelläni asiasta ja asian vierestä jos aikaa vain on.